In onze reeks van interviews gaan we verder met Cees van Gelder. Wij kennen Cees als een bevlogen man met passie voor zijn vak, was tientallen jaren werkzaam bij Interface en heeft inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden.Wie is Cees van Gelder?

Cees van Gelder is een vader van drie kinderen en 5 kleinkinderen geboren in 1962 en is al 34 jaar getrouwd. Cees is 32 jaar werkzaam geweest bij Interface Nederland en is sinds december 2021 begonnen met zijn nieuwe uitdaging als Salesmanager bij SEBO.


Kun je iets meer vertellen over SEBO?

SEBO is fabrikant van borstel- en sledestofzuigers voor dagelijks intensief professioneel en huishoudelijk gebruik. De SEBO-stofzuigers staan voor technische innovatie en intelligente detailoplossingen. Veel goede ideeën van SEBO zijn de maatstaf geworden voor A-kwaliteit stofzuigers, zoals bijvoorbeeld de gepatenteerde Airbelt-stootbescherming en de geïntegreerde accessoires in de SEBO-stofzuigers.

Uniek is dat iedere SEBO machine in de fabriek, die overigens volledig zelfvoorzienend is, in Velbert in Duitsland is gefabriceerd met uitsluitend lokale grondstoffen. Hiermee toont het aan een duurzame optie te zijn op het gebied van stofzuigen. Of het nu gaat om kleine hotelkamers of grote onderwijsinstellingen, het SEBO-assortiment bied altijd de ideale stofzuiger.


Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou?

Duurzaamheid is meer dan een kreet of een commerciële term. Er oprecht voor zorgen dat we meer respect krijgen en respectvol omgaan met alles wat leeft en groeit is een enorme drijfveer om vol in te zetten op duurzaamheid. Ik beoordeel bij iedere beslissing die ik neem of het de duurzame beslissing is en welk voordeel het heeft voor mij of de organisatie ( what’s in for me ). SEBO-stofzuigers gaan bij het juist gebruik en onderhoud in de regel 10-20 jaar mee. Repareren vóór vervangen is hierin heilig.


Kun je iets meer vertellen over jullie ervaring met het schoonmaken van tapijttegels?

Sinds 1994 ben ik betrokken bij het verduurzamen van gebruikt materiaal en voornamelijk tapijttegels. Tapijttegels worden per definitie gemaakt om lang mee te gaan om. Vaak wordt ervoor gekozen om tapijttegels na 50% van zijn mogelijke levensduur te vervangen, omdat de gebruiker niet het juiste onderhoud toe past. SEBO zorgt er met zijn (borstel)stofzuigers voor dat de tapijtpool in de juiste conditie blijft en in combinatie met goed schoonmaak- en periodiek onderhoud valt hier veel winst te behalen.


Wat is jullie grootste uitdaging voor 2022?

Met veel plezier gebruikers en wederverkopers bewust maken van het feit dat stofzuigen met een aangedreven borstel de levensduur van het tapijt enorm verlengd. Naast de levensduurverlengde kwaliteit is borstelstofzuigen ook voor het leefklimaat een enorme boost. Fijnstof in tapijt wordt slecht opgezogen door een reguliere stofzuiger. Een borstelstofzuiger klopt de tapijtpool op en in combinatie met de kwaliteit van de SEBO-stofzuigers zie je het contrast in resultaat. Met de speciale demo-filters kunnen we dit goed zichtbaar aantonen bij gebruikers.


Heb je nog tips voor bedrijven die meer duurzaam/circulair willen ondernemen?

Betrek niet alleen ideeën van duurzame bedrijven in jouw besluitvorming, maar kijk ook samen met studenten ( schoolprojecten ). Zij hebben vaak verfrissende ideeën. Leg de keuze voor duurzaamheid altijd bij de klant neer en creëer bewustwording. Geef de klant altijd twee opties optie 1: en optie 2: meer duurzamere optie.

Een stofzuiger van goede kwaliteit reinigt natuurlijk de vloer, maar een goede stofzuiger zal ook de kwaliteit van het leefklimaat verbeteren.


De cijfers tonen aan dat steeds meer mensen lijden aan allergische reacties. Investeer dan best in een stofzuiger met anti-allergie design.


SEBO-stofzuigers hebben een 3-staps filtersysteem bestaande uit:


1. Een meerlaagse filterzak

2. Een micro-hygiënefilter

3. Een uitlaatfilter


Door het toepassen van deze combinatie bereiken SEBO Stofzuigers uitstekende filterresultaten.


SEBO K-, SEBO X- en SEBO Felix-machines dragen het keurmerk van de British Allergy Foundation, wat aantoont dat SEBO de perfecte keuze is voor mensen die aan allergieën lijden.


S-klasse filtratie


Alleen hoogwaardig filtermateriaal wordt gebruikt in combinatie met een uitstekend afgesloten stofzuigerhuis om aan de eisen van SEBO S-klasse filtratie te voldoen.


Om aan de S-Klasse-norm te voldoen, moet het filtersysteem minimaal 99,97% deeltjes van 0,3 micron verwijderen. Het SEBO S-Klasse-systeem verwijdert 100% van de deeltjes van 1 micron. Uitwerpselen van huisstofmijten zijn 10 micron.Verzegelde vacuümzakken - anti-allergie


Afsluitbare stofzuigerzakken zorgen ervoor dat de fijne stofdeeltjes in het gesloten stofzuigersysteem blijven. SEBO huisstofzuigers hebben S-klasse filtratie met anti-allergie ontwerp.


Elke SEBO-zak heeft een handig hygiënedeksel om de zak af te sluiten nadat deze vol is - er komen geen stof of allergenen (zoals schimmelsporen of huidschilfers van huisdieren) in de omgevingslucht terecht.Elektrostatisch filtermateriaal

Anders dan de gebruikelijke filtratiesystemen vindt de SEBO-filtratie plaats volgens het principe van elektrostatica.


Verschillende geladen microvezels blokkeren de tegengesteld geladen deeltjes. Dit zorgt voor een relatief open structuur die de luchtstroom bevordert en tegelijkertijd de kans op verstopping verkleint. Het resultaat is een veel soepelere en langdurige filtratie.


Als u meer informatie wilt over welke stofzuiger het beste bij uw situatie past kunt u ons altijd bereiken via onze contactgegevens.


De SEBO AIRBELT D4 is een ware allrounder. Vooral het extra comfort die de D4 Premium biedt overtuigt. Met zijn hoge vermogen, het grote filterzakvolume, de sterke prestaties en de driedelige accessoires is het een ware topper op het gebied van harde en zachte vloeren.


De grijszwarte SEBO AIRBELT D4 PREMIUM is uitgerust met de elektrische powerhead SEBO ET en de hoogwaardige SEBO KOMBI. Met deze alleskunner kunnen tapijt en harde vloeren eenvoudig worden gereinigd.


De filterzak van 6,0 l neemt veel meer stof op. De geoptimaliseerde luchtstroom en de taps toelopende slang zorgen voor meer zuigkracht. De variabele zuigkrachtregeling op de ergonomische handgreep zorgt voor meer comfort.


Met zijn actieradius van 15,5 meter bereik je met de SEBO AIRBELT D4 grote oppervlakken zonder constant op zoek te zijn naar stopcontacten. De kabel is 12 m lang en is simpel opgerold met een druk op de knop.


De vier rondom verrijdbare wielen zijn gemonteerd op stalen assen. Zo lijkt het alsof de SEBO AIRBELT D4 over de vloer zweeft. De rubberen wielen zijn duurzaam gefabriceerd, ze lopen stil en beschermen de vloer.


Voor ergonomisch werken kan de SEBO Airbelt D4 Premium snel en simpel rechtop worden neergezet. Bovendien is de SEBO AIRBELT D4 zeer comfortabel te dragen en te vervoeren.