top of page

Wat is S-Klasse-Filtratie nou precies?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat S-Klasse-Filtratie precies is. In deze blog gaan we hier dieper op in.


Wat is de S-Klasse Filtratie?

Elke SEBO Stofzuiger is uitgerust met de exclusieve S-Klasse filtertechnologie van ziekenhuiskwaliteit.


Voor het geval je nieuwsgierig bent, de "S" staat voor het Duitse woord "Schwebstoff", wat zich direct vertaalt naar de term "deeltjes in de lucht".


De S-Klasse Filtratie is een Europese norm, vergelijkbaar met de populaire Noord-Amerikaanse term “HEPA”. In tegenstelling tot de HEPA-norm, waarbij alleen het filter naar verwachting 99,97% van de deeltjes tot 0,3 micron absorbeert, kan de S-Klasse Filtratienorm alleen worden verkregen door aan alle drie de volgende criteria te voldoen:
1) Een drietraps filtratie van ziekenhuiskwaliteit die 99,9% van de deeltjes filtert tot 0,3 micron voordat ze alle SEBO-stofzuigers verlaten


2) Een elektrostatisch filter dat statisch geladen microvezels gebruikt


3) Een volledig afgesloten stofzuiger die van geen enkele kant lucht lekt


Dit driestaps filterproces absorbeert meer dan 99,97% van de deeltjes tot 0,3 micron in diameter.


Het verwijdert 100% van de deeltjes van 1 micron en meer. Uitwerpselen van huisstofmijten zijn: ca. 10 micron.

Drietrapsfiltratie

Stap één - Een drielaagse Ultra Bag

Stap twee – Een pre-motor microfilter

Stap drie - Een S-Klasse of optionele HEPA-uitlaatmicrofilter

Elektrostatische filtratie

Elektrostatische filtratie maakt gebruik van statisch geladen microvezels die stofdeeltjes uit de luchtstroom aantrekken, die zich vervolgens hechten aan de vezels. Hierdoor kan het filtermateriaal een relatief open textuur hebben, waardoor een soepelere luchtstroom mogelijk is. Dit verbetert ook de zuigprestaties terwijl een zeer effectieve filtratie behouden blijft.

Goed afgesloten stofzuigers

Vuile lucht die door een vacuüm stroomt, kan alleen volledig worden gefilterd als deze niet via naden of afdichtingen in de machine in de ruimte komt. Hierdoor is elke SEBO stofzuiger 100% van naad tot naad afgedicht.Wist je dat?

De meeste stofzuigerfabrikanten maken HEPA- of andere hoogfiltratieclaims gebaseerd op laboratoriumgegevens die specifiek zijn verkregen voor het gebruikte filtermateriaal en niets anders. Ze houden geen rekening met de filtratie-effectiviteit van het hele vacuüm wanneer ze worden gebruikt. Dit betekent dat er een kans bestaat dat vuile, ongefilterde lucht door de naden en afdichtingen van het vacuüm lekt terwijl het in werking is, wat resulteert in een algehele lagere filtratieprestatie.


Zoals hierboven vermeld, is de enige manier waarop een vacuüm de S-Klasse-filtratiestatus kan bereiken, een volledig afgesloten vacuüm. Daarom wordt de filtratie-effectiviteit van elke SEBO-stofzuiger getest terwijl ze werken om ervoor te zorgen dat elke SEBO-stofzuiger jaar na jaar blijft voldoen aan de S-Klasse-filtratienorm.


Tests van de British Allergy Foundation hebben uitgewezen dat het filtersysteem 100% van het huisstofmijtalergeen verwijdert en dat het SEBO-zakkensysteem het legen ultrahygiënisch maakt.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page