top of page

Het belang van GOED stofzuigen. SEBO legt uit:

Bijgewerkt op: 4 aug. 2021Het belang van stofzuigen, en vaak stofzuigen, kan worden samengevat in drie categorieën: Gezondheid, Sociaal & Financieel.


Gezondheid

Met miljoenen huidcellen en duizenden haren die elke dag worden afgeworpen, bacteriën, allergenen, stof, huidschilfers en pollen die zich ophopen, is de noodzaak om deze uit ons huis te verwijderen altijd aanwezig. En geen enkele vorm van verwijdering is zo compleet of effectief als stofzuigen. Alleen gelaten kunnen ze aanzienlijke ademhalings- en gezondheidsproblemen veroorzaken. Je huis gestofzuigd en opgeruimd houden is ook uitstekend voor het behoud van een goede geestelijke gezondheid; Om nog maar te zwijgen van de onmiddellijke bevrediging van het kijken naar iets dat wordt opgezogen of een gematteerd tapijt dat opnieuw wordt gepluisd, is ook goed voor de psyche. Het is ook een geweldige fysieke activiteit om je wakker, in beweging en productief te krijgen.


Sociaal

Stofzuigen is van cruciaal belang voor het behouden van een schone uitnodigende ruimte om te entertainen, onverwachte gasten te ontvangen of om schoon te leven. De opeenhoping van dode huidcellen, vuil, huidschilfers en bacteriën heeft niet alleen invloed op de geur van uw huis, maar ook op de kleding waarin u naar buiten gaat. Veel van dezelfde sociale gevolgen van slechte persoonlijke hygiëne zijn van toepassing op de hygiëne van uw huis.


Financieel

Stofzuigen behoudt de investering die u hebt gedaan in uw huis, tapijten, auto, karpetten, trappen en vloeren. Het verwijderen van vuil voorkomt het afbreken van vezels, vuil in matten en vieze geurtjes. Vloerbedekking en vloerbedekking is een van de duurste investeringen in uw huis en wordt vaak geruïneerd door gebrek aan of onjuist onderhoud en verzorging.


De vier aanbevolen tips van SEBO voor stofzuigen:


Neem de tijd. Langzamer bewegen is het beste, vooral wanneer u tijdens het stofzuigen naar u toe trekt. Tapijten en vloerkleden voelen vaak geweldig aan als ze nieuw zijn, maar als ze verkeerd worden gestofzuigd, zullen ze "lelijk" worden voordat ze verslijten. "Niet stofzuigen alsof je in een raceauto rijdt", waarschuwt Paul Iskyan, president van Rug Renovating, een tapijt- en tapijtreinigingsbedrijf in New York City. Gebruik in plaats daarvan een stofzuiger met goede zuigkracht en beweeg in langzame, repetitieve, overlappende bewegingen. Hiermee wordt tot 85 procent van het stof en allergenen verwijderd, terwijl patronen met veel verkeer minder opvallen.


Stofzuig kruislings. Dit zorgt ervoor dat de tapijtpool volledig los is en dat het tapijt maximaal schoon is.


Houd je stofzuiger goed onderhouden. Reinig de filters en borstel en vervang tijdig. Hierdoor behoudt de stofzuiger zijn optimale werking.


Gebruik HEPA stofzakken en filters om ervoor te zorgen dat wat u opzuigt binnen blijft. Slecht gefilterde of goedkoop gebouwde stofzuigers verdrijven deeltjes terug in uw lucht.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page