top of page

Borstelstofzuigen vs. regulier stofzuigen

Wat is nu precies het verschil tussen borstelstofzuigen en regulier stofzuigen?


Stofzuigen

Stofzuigen is het verwijderen van stof door het aanleggen van een verlaagde druk met een apparaat. Wanneer de stofzuigmond geplaatst wordt ontstaat er een vacuüm waardoor stof en vervuiling via de stofzuigmond in de stofzak van het apparaat gezogen wordt.


Bij het vergelijken van regulier stofzuigen en borstelstofzuigen maken we een onderscheid tussen stof en vervuiling.


Tapijt is in de basis een filter voor de ruimte waar het in ligt en wordt ook wel de longen van het bedrijf genoemd. Dat is ook de reden dat het vaak in kantoren wordt toegepast waar men langere tijd verblijft. Fijnstof dat in een ruimte aanwezig is wordt door het tapijt opgenomen en zorgt voor een gezond leefklimaat. Voor het opzuigen van het fijnstof is er een minimaal verschil in resultaat tussen stofzuigen en borstelstofzuigen.


Borstelstofzuigen onderscheidt zich in het gedeelte vervuiling. Ingelopen vervuiling hecht zich aan de tapijtpool. Hierdoor is alleen een vacuüm vaak niet voldoende om de vervuiling op te zuigen. Waar regulier stofzuigen voornamelijk losliggend vuil opneemt zijn de resultaten van borstelstofzuigen stukken beter.


Borstelstofzuigen

De primaire functie van de borstel is het opborstelen en revitaliseren van de tapijtpool waardoor vervuiling gemakkelijker op te nemen is. Een tapijtpool is effectief wanneer deze niet is platgelopen. Door het borstelen van het tapijt komt de vervuiling los en kan dit door het vacuüm opgenomen worden in de stofzak van de borstelstofzuiger.Conclusie:

Stofzuigen zorgt ervoor dat tapijt optisch schoon wordt en is in bepaalde situaties voldoende om een gezond leefklimaat te creëren. In veel situaties wordt tapijt veel belopen en is borstelstofzuigen essentieel om het tapijt goed te onderhouden. Hiermee wordt niet alleen een gezond leefklimaat gecreëerd maar wordt ook de levensduur van het tapijt met jaren verlengd.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page