top of page

SEBO FELIX review - Huisdieren


De SEBO Felix Pet ePower is een bijgewerkte versie van het beproefde stofzuigerformaat van SEBO dat speciaal is ontworpen voor honden. De SEBO Felix Pet is lovend ontvangen door gebruikers die al affiniteit hebben met het merk en de stijl van SEBO, maar hoe zal het vergaan in de handen van iemand die nog nooit een SEBO-stofzuiger heeft gehad of zelfs maar heeft gebruikt?


Hondenbezitters hebben specifieke behoeften als het gaat om het stofzuigen, dus het verkrijgen van het keurmerk van huishoudens met huisdieren is altijd een goed teken voor een stofzuiger die duidelijk gepositioneerd is op de markt voor huisdieren.


Bij K9 Magazine is een specialiteit ontwikkeld om gespecialiseerde stofzuigers voor huisdieren te testen, dus dit is niet de eerste test als het gaat om het testen van een stofzuiger die beweert professionele prestaties te bieden in een huis waar honden haren vallen vrijwel 24 uur per dag, 7 dagen per week.


Dus hoe presteerde de SEBO Felix Pet ePower-stofzuiger?


Resultaten K9

De SEBO Felix is ​​een stofzuiger met snoer. Persoonlijk geef ik altijd de voorkeur aan draadloze stofzuigers - nou ja, alles draadloos om eerlijk te zijn - maar onze ervaring is dat er een klein nadeel is bij de draadloze stofzuigers die we de afgelopen jaren hebben getest. Ja, ze zijn lichter, minder onhandig en duidelijk handiger, maar we moeten nog een draadloze stofzuiger testen die echt kan tippen aan de prestaties van de krachtigste stofzuigers met snoer.


Soms wil je gewoon even een rondje rennen met de stofzuiger en in deze omstandigheden zal het altijd aantrekkelijker zijn om naar een draadloos model te grijpen. Maar iedereen die een paar honden en een kat heeft, weet dat er genoeg momenten zijn waarop je 'echt schoon' moet doen. Die dagen waarop je merkt dat alle drie de huisdieren zo snel hun vacht lijken te verliezen dat alleen een krachtige stofzuiger de klus kan klaren. Dit zijn de momenten waarop we naar de stofzuiger met snoer grijpen. Het werkpaard.


SEBO Felix Pet uit de doos

Het SEBO Felix-huisdier wordt geleverd in een hoge doos waarin u de gebruikelijke reeks accessoires vindt. Als veteraan in het testen van veel stofzuigers is de out-of-the-box ervaring voor mij een bekende ervaring en dit is het stadium waarin mijn hart kan stijgen of dalen, afhankelijk van hoeveel constructie van de stofzuiger ik zelf moet uitvoeren.


Ik maak geen grapje als ik zeg dat sommige stofzuigers in zo'n mooie, nette kleine doos zitten, maar zodra je de verpakking opent, merk je dat je op de grond moet gaan zitten, instructieboekjes doorbladerend, want het wordt duidelijk dat je bijna je hebt een graad in civiele techniek nodig voordat je het vacuüm kunt instellen en klaar voor actie.


Ik ben erg blij te kunnen bevestigen dat de SEBO Felix Pet binnen 3 minuten uit de doos was en klaar voor actie. Dit is voor mij in ieder geval een groot pluspunt. Ik hou van producten die goed verpakt zijn en klaar voor gebruik met minimale poespas.


SEBO Felix Pet op een hoogpolig vloerkleed

Ik test stofzuigers graag door uit te zoeken hoe ze op natuurlijke wijze reageren (d.w.z. zonder dat ik veel aan de instellingen hoef te doen) op verschillende soorten oppervlakken. Dus de eerste test voor de SEBO Felix Pet was om te zien hoe hij omging met een hoogpolig vloerkleed. Het hoogpolige vloerkleed in kwestie is er een waar ik vaak wat hondensnoepjes strooi bij het spelen van omgevingsverrijkende spelletjes met mijn honden, dus dit is een behoorlijk stijve vroege test voor de SEBO.


Het vacuüm reageerde heel goed op de dikte van de tapijtstapel en het zoog aanzienlijk meer afval van huisdierenbehandelingen op dan het kleinere, draadloze vacuüm dat ik de afgelopen week heb gebruikt. Dit is een goed begin.


SEBO Felix Pet op een harde vloer

De volgende test was om te zien hoe de SEBO Felix Pet presteerde op een harde vloer.


De fabrikant heeft het volgende te zeggen over de SEBO Felix Pet:


De SEBO FELIX PET is ontworpen om geschikt te zijn voor alle vloertypes; de elektrische borstel kan worden in- of uitgeschakeld en de SEBO KOMBI of optionele SEBO Parquet kan worden gemonteerd voor optimale reinigingsprestaties op elke vloer. De SEBO FELIX PET ePower beschikt over de S-Klasse filtratie, actieve kool geurfiltratie en een trap- en bekleding turboborstel.


Deze beweringen, vind ik, zijn vaak waar veel stofzuigers niet voldoen aan de productmarketing-blub wanneer ze worden geconfronteerd met de realiteit in de echte wereld van een huis met meerdere vloeroppervlakken.


In het geval van de SEBO Felix Pet ging het rode lampje van de machine branden op het moment dat de stofzuiger van het uitdagende hoogpolige tapijt naar wat ik zou beschouwen als de gemakkelijkere taak van het oppakken van een harde vloer.


Ik hou er niet van om rode lichten op apparatuur te zien. Dit is meestal een signaal dat ik de instructies moet gaan lezen of een video moet bekijken en ja, ik waardeer het dat we de instructies moeten lezen, maar zoals ik eerder al zei, ik hou ervan om dingen te testen voor zover ik kan wegkomen met voordat u de producthandleiding moet pakken. Dat ben ik gewoon. Dus, wat heb ik gevonden?


De gebruiksaanwijzing luidt als volgt:


Als een obstakel in de borstelrol vast komt te zitten, gaat er snel een rood borstelwaarschuwingslampje knipperen, stopt de borstelrol onmiddellijk met draaien en wordt de stofzuiger uitgeschakeld. De gebruiker moet de stroom uitschakelen, de machine loskoppelen en de obstructie onmiddellijk verwijderen


In mijn geval was er geen belemmering. Ik had de stofzuiger net van het ene type oppervlak naar het andere verplaatst. Ik zette de machine weer aan, dus ik begon op de harde vloer, en het rode lampje ging niet aan en het deed goed zijn werk om vuil, stof en hondenharen van onze harde, oneffen verandavloer op te rapen. Dus op het eerste gezicht lijkt het erop dat het vacuüm reageerde op een plotselinge verandering in het oppervlak door het rode licht te laten knipperen.


Ik ontdekte de oorzaak van het rode lichtprobleem vrij snel door de instructies te lezen en het was een eenvoudige oplossing. De borstelrollen die in gebruik waren op het hoogpolige tapijt, hoefden niet te worden gebruikt op de harde vloer, dus een zeer eenvoudige aanpassing aan de SEBO Felix Pet-instellingen loste het probleem op.


Opmerking: voordat u een nieuw stukje technologie gebruikt, loont het om eerst de instructies te lezen.


SEBO Felix Pet stofzuigerzakken

Als je me toestaat om een ​​heel snelle raaklijn te maken voordat we de SEBO Felix Pet-stofzuigerzakken bespreken. In 2004 dacht ik erover om een ​​auto te kopen van een bekende Duitse fabrikant. Tot op de dag van vandaag herinner ik me dat de verkoper me met een zekere mate van vertrouwen vertelde: "Als je er eenmaal een hebt gehad, wil je er maar een van deze". Hij verwees naar de specifieke autofabrikant en ik geloofde hem eerlijk gezegd niet en schreef het toe aan de uitbundigheid van iemand die graag iets wilde verkopen.


17 jaar later kan ik gerust zeggen dat hij gelijk had en ik ongelijk. Ik heb inderdaad vastgehouden aan die specifieke autofabrikant, hoewel ik echt niet had gedacht dat ik dat zou doen. Ik voelde me nooit aangetrokken tot het merk in het bijzonder boven een ander. Het was niet mijn 'droomauto'. Het was maar een auto. Maar de verkoper wist waar hij het over had.


Waarom breng ik dit ter sprake, behalve dat mijn auto en SEBO beide in Duitsland zijn vervaardigd? Het was een behoorlijk interessante ervaring om de mening van mensen over SEBO te lezen.


Gebruikers van SEBO-stofzuigers zijn helemaal weg van dit merk. Ik bedoel, echt, hou er echt van. Ik heb zo vaak gezien dat mensen naar SEBO verwijzen als een 'verborgen juweeltje' of maker van de beste stofzuigers ter wereld. Het lijkt erop dat SEBO-gebruikers hardcore, merkloyaal zijn op een manier die bijvoorbeeld Apple-gebruikers zijn. Ik heb gelezen van SEBO-gebruikers die al 10, 15 jaar of langer dezelfde stofzuiger hebben. SEBO-stofzuigers, zo lijkt het, zijn gemaakt om lang mee te gaan.


Dit is belangrijk. Hoevelen van ons hebben een stofzuiger gekocht met de belofte van 'geen verlies van zuigkracht' of andere beweringen over een lange levensduur, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat we het genoemde product binnen een kwestie van 4 of 5 jaar moeten vervangen? Ik weet dat ik dat heb en ik ken veel andere (met name hondenbezitters) in hetzelfde schuitje.


SEBO Felix Pet maakt gebruik van stofzuigerzakken.

Persoonlijk heb ik sinds de jaren 80 geen stofzuiger meer gebruikt die zakken gebruikt. Dit was dus een hele nieuwe ervaring voor mij en een waar ik grote bedenkingen bij had.


Hoe vaak moet ik de SEBO-vacuümzakken vervangen? Hoe duur zouden de vervangende stofzuigerzakken zijn? Hoe weet ik wanneer de tas vol is?


Al deze vragen werden zeer snel beantwoord.


• De stofzuigerzakken hebben een grote capaciteit!

• Vervangende stofzuigerzakken waren verkrijgbaar op Amazon in verpakkingen van 8 voor minder dan £ 14.

• De stofzuiger heeft een zak vol indicatielampje.


Toen ik over de tassen las, ontdekte ik het SEBO-geheim.


De reden dat dit merk stofzuiger zo'n populaire reputatie geniet voor betrouwbaarheid en levensduur, is vanwege het zak- en filtersysteem dat de fabrikant gebruikt.


Mijn aanvankelijke aarzeling om met een stofzuiger te leven die zakken gebruikt, kwam voort uit mijn natuurlijke neiging tot eenvoud en de mooie theorie dat ik geen extra stukjes voor mijn stofzuiger hoefde te kopen.


Maar toen herinnerde ik me wat ik gisterochtend aan het doen was. Ik stond naast de vuilnisbak met een mes en een metalen paal, gedrag dat nu heel normaal is, omdat ik een stofzuiger zonder zak opruimde na een vrij standaard schoonmaakbeurt. Natuurlijk, de stofzuiger in kwestie is wendbaar, licht van gewicht en ik hoef geen zakken toe te voegen of te verwijderen - maar kijk naar mij, ik sta bij een bak die de standaardroutine doorloopt van het ontstoppen van alle haren van huisdieren die vastzitten in de stofzuiger. verschillende onderdelen van de stofzuiger.


De SEBO biedt een veel eenvoudiger alternatief. Tassen en geen klompen. Geen keukenmes nodig om stukjes kattenbont eruit te schrapen die vastzitten waar het niet hoort. Geen lange, dunne metalen paal nodig om klonten hondenhaar uit de vacuümhals te duwen.


Ik kan (mag) een bekeerling zijn tot tassen. Blijf op de hoogte, want ik zal deze recensie de komende maanden en (hopelijk) jaren bijwerken.


SEBO Felix Pet belangrijkste punten

Het SEBO Felix huisdier is erg wendbaar. Ik kon hem op krappe plekken krijgen en dankzij zijn vermogen om volledig plat te worden, kon ik hem gemakkelijk onder de laagste tafels in mijn huis manoeuvreren.


Voor zo'n krachtige stofzuiger vond ik de SEBO Felix Pet ongelooflijk licht van gewicht. Het was gemakkelijk te dragen en gemakkelijk te gebruiken. Dit is een groot voordeel. Ik ben gewend aan krachtige stofzuigers, vooral degenen die beweren 'professionele prestaties' te bieden, die ook veel omvangrijker en zwaarder zijn. Oh, wat zou ik mijn koninkrijk inruilen voor een stofzuiger met de prestaties van de SEBO Felix Pet maar zonder snoer. Zeker, binnenkort zal een van de fabrikanten deze code kraken!


Afgezien van het snoer, zou ik kunnen zien dat de SEBO Felix Pet mijn favoriete stofzuiger wordt in een huis waar ik het geluk heb toegang te hebben tot heel veel verschillende soorten gespecialiseerde stofzuigers voor huisdieren? Ja. Ik zou kunnen. Het feit dat het lichtgewicht, wendbaar en gezegend met die betrouwbare Duitse techniek is, is een groot, groot pluspunt voor iemand die een redelijk groot, voornamelijk met tapijt bekleed huis moet schoonmaken dat wordt bewoond door twee zeer grote zwarte honden en een veel kleinere, schildpadkat . Elk beest kan haar verliezen alsof het een Olympische sport is - dus mijn behoefte aan een krachtige stofzuiger overtreft bijna altijd mijn wens om een ​​handige, draadloze kleine renner te gebruiken.


De SEBO Felix Pet is zo dicht als ik heb geprobeerd om een ​​stofzuiger te proberen die echte kracht en professionele zuigkracht biedt in een lichtgewicht, wendbaar frame. Als het draadloos was, denk ik dat ik veilig zou kunnen zeggen dat het misschien wel mijn favoriete stofzuiger aller tijden is.


SEBO Felix Pet - van de fabrikant

De SEBO FELIX PET biedt professionele prestaties voor thuis in een lichtgewicht, veelzijdige en gemakkelijk te manoeuvreren machine.


Innovatie. De SEBO FELIX is ontworpen om geschikt te zijn voor alle vloertypes; de elektrische borstel kan worden in- of uitgeschakeld en de SEBO KOMBI-kop of optionele hulpstukken zoals de SEBO-parketborstel kunnen worden gemonteerd voor optimale reinigingsprestaties op elke vloer. Dankzij de draaibare nek kun je gemakkelijk om obstakels heen sturen. De hoogte van het handvat kan worden aangepast voor comfort en is ideaal voor opslag, terwijl u met het variabele vermogen het optimale zuigniveau kunt kiezen. De powerhead kan met een druk op de knop worden verwijderd voor autoreiniging of voor trappen en de borstelrol kan worden uitgeschakeld voor delicate vloeren. Andere praktische kenmerken zijn de verwijdering van de borstelrol in cassettestijl en een L-vormige kop die onder radiatoren kan reiken.


Uitvoering. De krachtige motoren en het efficiënte ontwerp van de luchtstroom zorgen samen voor uitstekende reinigingsresultaten - daarom komt SEBO regelmatig als beste uit de bus in onafhankelijke tests.


Kwaliteit. Gemaakt in Duitsland, zijn SEBO-stofzuigers gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit. Elke SEBO-stofzuiger wordt volledig getest voordat deze de fabriek verlaat, zodat u erop kunt vertrouwen dat u met de aankoop van een SEBO de beste koopt.


Moet je de SEBO Felix Pet kopen?

Deze stofzuiger wordt geleverd met het K9 Magazine-keurmerk. Het is een geweldige stofzuiger, ideaal voor huishoudens met honden.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

تعليقات


bottom of page